
Rødby Lystskov Campingplads
Outdoor Gateway Rødby Lystskov ligger på den hyggelige familiecampingplads i Rødby Lystskov i udkanten af Rødby. Her kan du overnatte, få repareret din cykel eller bare holde et hvil på turen. Vi har et bredt udvalg af foldere og brochurer med forskellige aktiviteter på Lolland og Falster. Et godt udgangspunkt for trave- og cykelture på Lolland.
Outdoor Gateway Rødby Lystskov
Gatewayen drives af Jan og Bodil og ligger på den hyggelige familiecampingplads i Rødby Lystskov i udkanten af Rødby, ud til Strandvejen. Der er dog ikke nogen strand længere, efter at Rødby Fjord er blevet inddæmmet. Efter stormfloden i 1872 blev der bygget et dige langs hele Lollands udsatte sydkyst.
Den slags historier vil du kunne få mange af, når du lægger vejen forbi Outdoor Gateway Rødby Lystskov og ikke langt derfra står en Stormflodssøjle og minder om, hvor galt det stod til inden diget blev bygget.
I Lystskoven, som støder op til campingpladsen og gatewayen, er der mulighed for at løbe, klatre, og i det hele taget være aktiv. Om foråret kan du samle Ramsløg og få opskrifter til at tilberede den gamle grønsag, som kendes helt tilbage i bondestenalderen. I skoven yngler en natugle i den opsatte redekasse.
På gatewayen kan du bo i telt, campingvogn, autocamper eller i vores hyggelige værelser. Du kan også benytte shelterpladsen, når du skal på tur i det Sydlollandske. Og det er muligt at bestille morgenmad og frokostmadpakke.
Du kan leje cykel på gatewayen, som danner et naturligt udgangspunkt for ture til dejlige strande, diget og den nedlagte jernbanesti. Der er 200 meter til rutebilstation og Rødby centrum med indkøbsmuligheder.
Ruter og rundture
Outdoor Gateway Rødby Lystskov er et naturligt udgangspunkt for en række ture i området. Cykelruten Munkevejen, formidler historien om kristendommens indførelse i landene omkring Østersøen og betydningen for vores kultur. Jernbanestien Maribo – Rødby, ligger på den nedlagte jernbane mellem Maribo og Rødbyhavn. Stien er egnet til både vandrere, cyklister og ryttere.
Du kan vælge at vandre eller cykle på det lollandske dige og opleve Danmarkshistoriens længste kystsikringsprojekt. Det beskytter Sydlolland helt fra Nakskov Fjord i vest og 63 kilometer mod øst til Saksfjed Inddæmning. Diget er del af en længere rute Østersøstien, som passerer gennem Rødby og Rødby Havn.
Roesporet fortæller historien om dyrkningen af sukkerroer på Lolland. Roesporet er anlagt på en del af den gamle roebane fra Lungholms jorder ind til den gamle sukkerfabrik i Holeby.
Fire lokale rundture på mellem 6 og 9 km går ud i Rødby Fjord. Turene er både for cykel og vandrer og er ikke afmærkede. Når du følger stierne, oplever du den lange historie om inddæmning og udtørring af Rødby Fjord.
Landskabet
Lolland er kendetegnet ved et smukt bølget bundmorænelandskab. Landskabet blev dannet under sidste istid nedenunder gletscheren. Når isen glider hen over et område, kan den både erodere og afsætte materiale, og herved modellerer den landskabet. Landskabsformen er så karakteristisk for det danske landskabsbillede at den indgår i vores Naturkanon.
Den sydlige del af Lolland er både skabt af sidste istid, men også mennesket har i de sidste godt 150 år præget landskabet. Lolland blev således også berørt af perioden, hvor der blev inddæmmet fjorde og tørlagt søer i hele landet. Den tidligere så fligede og lavvandede kyst med mange småøer og holme foran, blev forvandlet til en lang lige sandstrand foran det beskyttende dige.
Opdateret den 29-03-16